Hopp til hovedinnholdet

Får jeg rett til å møte kjæresten min når vi fyller 16 år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en 15, snart 16 år gammel gutt som har et spørsmål. Jeg har en kjæreste på akkurat samme alder, bare noen dager mellom, og jeg får knapt sett hun noen gang pga moren hennes vil ikke at jeg skal se hun. Vi snakker i hemmlighet så ofte vi kan, men jeg vil gjerne møte henne oftere og snakke med henne uten at det er hemmelig. Får man flere rettigheter lignende dette temaet når man blir 16?

SVAR

Besvart 04.02.2020 13:03:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når er du gammel nok?

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111 hele påsken, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle