Hopp til hovedinnholdet

Hvem bestemmer i leieforholdet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er student og bor i en leilighet sammen med 1 jente. Det er hun som står som leietaker siden det er onkelen hennes som eier leiligheten. Vi har skrevet en kontrakt mellom oss, men jeg har ingen kontrakt med onkelen. Jeg ønsker nå å flytte for meg selv, men på leiekontrakten står det at leieforholdet varer til 1. august 2020. Etter litt duskusjon har vi inngått en muntlig avtale om at jeg kan får flytte ut tidligst 1. mai hvis jeg finner noen som kan ta over rommet mitt. Jeg skulle helst flyttet ut enda tidligere, men det ønsker ikke hun. Hvilke rettigheter har jeg i denne situasjonen? Jeg har prøvd å spørre onkelen hennes, men han sier at det er jeg og hun som må bli enige om dette. Jeg mener at jeg kan flytte ut så lenge jeg finner noen som kan overta rommet og at hun ikke kan kreve at jeg skal bo her til 1. mai siden hun ikke eier leiligheten. Men hun mener at siden det er hun som står som leietaker og vi har en kontrakt så er det hun som bestemmer. Hvem har rett?

SVAR

Besvart 10.02.2020 09:46:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

 

Les mer
account_circle