Hopp til hovedinnholdet

Finnes det unntak fra kravet om generell studiekompetanse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har både Ryggmargsbrokk og Hydrocephalus. Jeg går nå 5. Året på Videregående. Jeg fikk innvilget 2 ekstra År, siden jeg har Kognitive vansker. Jeg har lyst til å gå på Høgskole, men problemet er at jeg har IKKE generell Studiekompetanse. Jeg har for store Kognitive vansker til å ta generell Studiekompetanse. Det vil si at jeg får BARE Grunnkompetanse fra Videregående. I tillegg har man IKKE nødvendigvis rett på spesial tilpasset undervisning på Høgskole. Mitt spørsmål er derfor. Hva er mine rettigheter?Finnes noen Høgskoler/Universitet som gjør unntak (tar inn de som bare har Grunnkompetanse fra Videregående og IKKE generell Studiekompetanse)? Tusen takk på forhånd for svar

SVAR

Besvart 07.02.2020 14:02:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Er du student og har ekstra utfordringer?

Har du fysiske eller psykiske plager? Alene med barn? Har du funksjonsnedsettelser som gjør det vanskelig å fullføre vgs eller en utdanning? Eller har du utfordringer med språket?

 

Les mer
account_circle