Hopp til hovedinnholdet

Hvor går grensen for foreldrenes overvåkning?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Ung.no Hvor mye har vi unge lov til privatliv? Jeg er 14 år, snart 15. F.eks Før ivertfall sjekka mor alltid telefonen min. Jeg likte det ikke, fordeom jeg vet det er smart at foreldre ser hva vi unger driver med på nett. Hvor går grensen egentlig? Jeg liker ikke at mor gjør det, har jo ikke gjort noe spesielt. Vi har prøvd å gjort avtaler sammen om det tiligere, men det virkes som om hun har glemt det. Jeg har likevel fulgt mine avtaler med å vise f.eks hvis noe blir dumt. Vet ikke hvordan jeg skal snakke med hun om det. Jeg har en frykt hele tiden, uten at jeg vet hvorfor? Tror det er på en måte at det er min telefon? Vet ikke.. Elles hvor går «privatliv grensen»? Føler selv jeg ikke har så mye privatliv. Jeg har heller aldri hatt et nært forhold til mor. Det er som om jeg alltid er redd for hun fordeom hun er så snill. Jeg vet det er 18 år greia får foreldre ikke kan bestemme f.eks det med telefonen. Lurer bare på HVOR GÅR GRENSA?

SVAR

Besvart 23.02.2020 09:07:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Personvern - hvor går dine grenser?

Hvor går grensen for hva foreldrene dine skal ha rett til å vite om deg? Er det greit at de kan se nettloggen din eller kjenne til passordet ditt?

 

Les mer
account_circle