Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine ta grunnstipendet jeg får ?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg får 200kr hver måned av foreldrene mine, og får i tilegg grunnstipend fra statens lånekasse siden foreldrene mine har dårlig økonomi. Problemet er at foreldrene mine hele tiden tar pengene jeg får i grunnstipend. Og jeg ender alltid opp med å bare ha rundt 500 kr i kontoen, når jeg i utgangspunktet f.eks hadde rundt 4000kr. Jeg blir veldig irritert og lei meg, siden jeg betaler selv for klær, legeregninger, utstyr og ting. Jeg prøver mitt beste med å spare grunnstipend pengene, og ikke bruke så mye. Og når jeg har spart en stund, tar foreldrene mine diss pengene og bruker det på å betale regninger, spille dem bort og kjøpe røyk. De får støtte fra NAV, og derfor lurer jeg på om de har rett til å ta grunnstipend pengene fra meg? Når dette er penger jeg får fra staten. Jeg er en moden person, og bruker ikke disse pengene på en måte at det vil utgjøre en fare for meg eller andre.

SVAR

Besvart 24.02.2020 10:34:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvem bestemmer over pengene dine?

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

 

Les mer
account_circle