Hopp til hovedinnholdet

Dekket linser fra NAV?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei:) jeg jobber igjennom nav. Derfor har jeg lite økonomi. jeg er langsynt og burde å bruke linser men lurer på om det er noe jeg kan få nav til å dekke ( linser ) ? håper på svar og takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er vanskelig å svare på spørsmålet ditt uten å ha flere opplysninger, så dette svaret blir derfor litt generelt. Dersom man er sterkt svaksynt kan man søke om støtte til synshjelpemidler. Mer informasjon om dette finner du på nav.no.

 

NAV Sosialtjenesten kan også yte støtte til rimelige synshjelpemidler. Om du kvalifiserer til å få støtte til dette avhenger av din økonomiske situasjon, og livssituasjon ellers. I utgangspunktet kan det gis støtte til rimelige briller (som regel billigste alternativ) etter kostnadsoverslag fra optiker. Det vil variere fra sosialkontor til sosialkontor om man vurderer at det er rimelig å i stedet yte støtte til linser. Briller varer som kjent lenger enn linser, og dette vil nok påvirke sosialkontorets vurdering.

 

For å finne ut av om du kan ha rett på støtte til synshjelpemidler bør du oppsøke ditt lokale NAV-kontor. Det kan høres ut som om synet ditt ikke er varig og alvorlig nedsatt, så da er det NAV Sosialtjenesten det er naturlig at du ber om å få snakke med.

 

Med vennlig hilsen NAV (nav.no) i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine