Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier kaste oss ut fordi han skal selge boligen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hallo jeg lurer på om huseeiern har lov til og kaste ut meg og dem andre som bor i huset jeg bor i det er 3 leiligheter og det bor noen i alle leilighetene. Nå har huseieren sakt han skal selge, men tror det er bare noe han sier for og få oss ut, han har ikke hatt takst eller noen ting på huset, og ingeting skriftlig på at han skal selge det. Har han lov til og kaste oss uten med en så dårlig grunn. Vi har 3 uker på oss igjen snart gått 3 mnd, men jeg trives godt her og forstår ikke hvorfor han kommer med slike påstander. har han lov til dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg mangler nok litt informasjon for å gi deg et konkret svar, men det er klart at leieboere har rettigheter med hensyn til utkastelse/oppsigelse.

 

Du skriver kun at utleier vil kaste deg ut grunnet salg, men du forteller ikke om du har fått dette muntlig eller skriftlig. Om du kun har fått muntlig varsel om oppsigelse vil ikke utleier kunne kaste deg ut basert på det. En oppsigelse skal være skriftlig, og den skal også være begrunnet og inneholde informasjon om dine muligheter til å protestere på oppsigelsen. Om oppsigelsen ikke inneholder alle disse tre elementene vil den være ugyldig, og du kan se bort fra den. Det finnes et par unntakt til dette, men da skal det fremkomme av leiekontrakten din.

 

Om du har fått skriftlig oppsigelse som inneholder vilkårene som nevnt over måtte du ha protestert skriftlig innen én måned etter at du mottok oppsigelsen. Gjorde du ikke det mistet du retten til å protestere og må flytte ut i henhold til oppsigelsen. Flytter du ikke da, vil utleier kunne kaste deg ut ved hjelp av namsmannen.

 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med Leieboerforeningen vedrørende oppsigelsessaken din. I oppsigelsessaker har man også krav på fri rettshjelp, dvs at du kan få gratis advokatbistand.

 

Du finner også mye informasjon om dine rettigheter som leieboer på Boligjegeren.

 
Med vennlig hilsen
Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine