Hopp til hovedinnholdet

Tatt for å røyke marihuana. Hva er konsekvensene?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg ble 22. desember tatt med en venn for å ha røyket marijuana. Han skulle kjøre meg hjem, men på veien ble vi stoppet av politiet. Jeg var veldig påvirket og hadde ikke kontroll på situasjonen i det hele tatt. Jeg prøvde å oppføre meg medgjørlig, men har glemt det meste av informasjonen jeg ble gitt. De sa noe om "Gjør deg kjent med dine rettigheter.............." eller noe lignende. Vet dere hva dette kan ha vært? Nå har jeg fått et forelegg på 2000 kroner som jeg gjerne betaler. Jeg er mer bekymret for hva som kommer på politiattesten. Hvis jeg får prikk på rullebladet kan jeg ikke reise til USA eller studere i utlandet? Jeg har for lengst bestemt meg for å slutte å røyke og lurer på om jeg bevise at jeg har forbedret meg og omgå eventuelle følger. Kan dette for eksempel løses gjennom Konfliktrådet? Kan jeg fortsatt ta lappen? Går det utover jobben min i hjemmetjenesten? Hva blir følgene for vennen min som kjørte påvirket, uten førerkortet på seg, og ble tatt for besittelse?

SVAR

Besvart 22.01.2014 07:46:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
account_circle