Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om man får overdose cannabis?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Hva kan skje om man får overdose av cannabis? Vi jobber med dette på skolen så derfor spør jeg Er det lett å bli avhengi av cannabis?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er så og si umulig å ta overdose av cannabis, hvis man med overdose mener pustestans og død. Men man kan få dårlige rusopplevelser av store doser med cannabis. For eksempel er det ikke uvanlig å oppleve angst, paranoia, hjertebank, munntørrhet, vrangforestillinger og trøtthet. 

Hasj fører til lavere blodtrykk, noe som gjør at hjertet pumper fortere for å oppheve det lave blodtrykket. Dermed stiger pulsen og man får en ekstrabelastning på hjertet. Dette kan i noen tilfeller føre til besvimelse, men det er ganske uvanlig. 

Noe som er skummelt med cannabis er at det kan ha en rekke psykiske konsekvenser. Hvem som får problemer og hvem som ikke gjør det, er umulig å forutsi før skaden er skjedd. Hvis man har en sårbarhet i forbindelse med enkelte psykiske lidelser, for eksempel schizofreni eller angst, kan cannabis ha en utløsende effekt. Det er også tegn på at cannabis kan utløse psykoser. 

Cannabis er ikke et veldig avhengighetsskapende rusmiddel, men det er mulig å bli avhengig av det. Det er i stor grad en psykisk avhengighet. 

Ønsker du mer info. om cannabis finner du det her.

 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler