Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis politiet finner melding fra meg på telefonen til en dealer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg skulle kjøpe noen gram med hasj fra en dealer jeg ikke kjenner så godt, så jeg sendte han en sms isteden for å ringe. Nå har han ikke svart på 42 timer, og jeg begynner å bli bekymret for at han sitter i fengsel, og at telefonen hans er konfiskert av politiet. Jeg vet at han satt i fengsel forrige sommer, men jeg vet ikke om det var for dealing. Uansett så er jeg veldig redd for at politiet finner meldingen min på telefonen hans. Meldingen spurte om jeg kunne skaffe noe "oregano", og det var den første meldingen jeg sendte. Det er ingen indikasjon om hvor mye. Jeg bor ute på landet i en småby, har ikke røyket på 1 måned (så urin og blodprøver vil teste negativt), har aldri solgt noe i mitt liv og har ingen andre kontakter enn han. Jeg har ringt han 4 ganger før, men samtale loggen og tekstmeldingen er all informasjonen som finnes. Har noe av dette noe å si for utfallet? Hvis jeg blir tatt, hva er konsekvensene? Vil politiet ransake huset mitt? Bot? Rulleblad? Bannet fra USA?

SVAR

Besvart 11.09.2017 12:45:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Bruker hasj

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

 

Les mer
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge rammer for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg.

 

Les mer
account_circle