Hopp til hovedinnholdet

Mister jeg lappen hvis jeg kjører etter å ha røkt weed tidligere på dagen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har et konkret spørsmål som jeg vil spørre om. Jeg røyker veldig sjelden weed (ved spesielle annledninger) men lurer på kan jeg miste førerkortet dersom jeg har røyket tidligere på dagen og ikke føler meg påvirket når jeg setter meg bak rattet eller føler meg skikket nok til å kjøre bil? Hilsen en nysgjerrig 18-åring og takk for svar på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Etter vegtrafikkloven § 22 er det forbudt å kjøre motorvogn når man er påvirket av alkohol eller annet berusende eller bedøvende middel.

Alkoholkonsentrasjonen kan ikke overstige 0,2 promille, mens konsentrasjonen av andre stoffer reguleres i forskrift om fastsatte grenser for påvirkning av andre berusende eller bedøvende midler enn alkohol m.m vedlegg 1. 

Dersom du har røkt weed tidligere på dagen, vil det være forbudt og straffbart for deg å kjøre motorvogn senere på dagen, dersom du fortsatt er påvirket. Om du mister førerkortet eller får et forelegg vil være avhengig av hvor stor konsentrasjon av det ulovlige stoffet du har i kroppen.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor stor blir trafikkbota?

Bil om vinteren (ung.no)

Hvor stor bot får du egentlig for å kjøre ti kilometer over fartsgrensa?

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler