Hopp til hovedinnholdet

Kan man få noen skader i tannkjøttet av å snuse et par ganger

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, kan man få noen skader i tannkjøttet av å snuse et par ganger bare? Om jeg f.eks snuser 10 ganger nå, kan tannlegen se dette om 1-2 år? Har hørt at om man røyker hasj en gang så kan det påvirke deg 20 år i tid helt plutselig, er det sant? Har ikke planer om å gjøre noe sånt men er bare nyskjerrig.

Besvart 22.08.2018 15:36
 

Svar
Hei jente 17 år!

Tannlegen kommer ikke til å kunne se at du har snust 10 ganger for over et år siden. Det må nok mer snus til for å gi permanente synlige skader i tannkjøttet.

Jeg vil råde deg til ikke å snuse fordi risikoen er stor for at det ikke blir med "litt" snus. Mange blir veldig avhengige, noe som er slitsomt, dyrt og øker risiko for sykdom. Det finnes ingen "trygg" mengde med tobakk man kan bruke. 

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk
-----------------------------------------------------------------

Hei!

Ang hasj: Du spør "Har hørt at om man røyker hasj en gang så kan det påvirke deg 20 år i tid helt plutselig, er det sant?" Nei, for de aller fleste mennesker er dette ikke sant. De fleste som prøver hasj en gang, merker ikke så mye til det i det hele tatt - hverken der og da eller i tiden etterpå. Noen få personer er disponerte for psykiske lidelser som feks psykose/schizofreni, og for dem kan bruk av hasj være skadelig for psyken - de kan få utløst en psykose av det. Dette gjelder kun en veldig liten del av befolkningen. Les gjerne mer om hasj på RUStelefonens sider.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Kan tannlegen se at jeg snuser?

Porsjonssnus (foto: colourbox.com)

Tannlege og tannpleier er ofte de første som oppdager at du snuser.

Les mer

Tannlege - pris og timebestilling

Tannlege (colourbox.com)

Tannlegetimer er gratis til du fyller 19 år. Deretter betaler du 25 prosent av prisen frem til du blir 21.

Les mer

Myter om røyk og snus

Sigarett og myter (colourbox.com)

"Festrøyking er bare kos", "alle kan slutte hvis de vil", "lovene om snus er for strenge!","Mange røykere lever til de blir 100" Hva er myter og hva er fakta?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler