Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli lærer selv om jeg tas for bruk av rusmidler?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Lurer på om jeg kan bli grunnskolelærer hvis jeg blir tatt for å røyke cannabis, eller blitt tatt for besittelse av cannabis. Har mengde noe å si?

Besvart 12.09.2018 18:39
 

Svar
Hei

Det enkle svaret her er "ja", men samtidig er det mer som må tas i betraktning her. Selv om du i utgangspunktet kan komme inn på grunnskolelærerutdanninga, så må du gjennomføre en praksis. Her må du levere politiattest. Som regel tas ikke slike tilfeller som du her nevner med på en slik type politiattest (den omhandler kun saker som involverer anmeldelser, siktelser og dommer mht. barn og overgrep). Men når du skal ansettes så kan dette bli med på politiattesten din, og da er nok sjansene litt mindre for at noen vil ansette deg. Cannabis er ulovlig i Norge, og dette for en grunn. Tenk deg nøye om før du røyker dette, både mtp. framtida men også fordi du aldri vet hvordan en rus vil arte seg. Mange anser røyking av cannabis som ufarlig og lite alvorlig, og vi ønsker derfor å gjøre oppmerksom på at sannsynligheten for at man senere vil prøve tyngre rusmidler, øker ved at man begynner å røyke hasj eller andre "milde" narkotika. Vi oppfordrer derfor til å holde seg unna - av flere grunner. Lykke til med lærerstudiet!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Har noe på rullebladet - noen yrker jeg ikke kan velge?

Gutt tenker (colourbox.com)

Jeg har noe på rullebladet og lurer på om det er noen jobber jeg ikke kan få da? Har tenkt litt på å bli psykolog eller lege...

Les mer

Syntetisk cannabis

Syntetisk cannabis

Syntetiske cannabinoidar er ei stor gruppe relativt nye rusmidlar. Dei gir ein rus som liknar cannabisrus, men effekten er sterkare. Syntetiske cannabinoidar / spice kan medføre alvorlege og potensielt livstruande tilstandar som krev rask legehjelp.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler