Hopp til hovedinnholdet

har noen spørsmål om sigg og cannabis

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nylig begynt å røyke både vanlig sigg og litt cannabis, og har noen spørsmål om dette. Varierer det fra person til person hvor mye nikotin eller cannabis man tåler før man blir påvirket? Har prøvd prince sigaretter og føler jeg må røyke mer enn en sigarett før jeg føler noe meget effekt. De fleste andre jeg vet om som har røykt sa også at de fikk kraftig hodepine eller ble kvalm og evt begynte å spy, men jeg følte ikke på noe av dette. Tror ikke jeg røyker feil siden jeg har røykt med venner som kan det og som sier jeg gjør det riktig. Har heller ikke følt noe spesiell påvirkning de få gangene jeg har røykt cannabis, mens vennene mine har blitt høy på samme mengde. Kan man bli rød i øynene av cannabis uten å være påvirket? De gangene jeg har røykt følte jeg meg ikke noe særlig påvirket, men flere av vennene mine sa at jeg var helt rød i øynene og spurte om jeg var høy osv. Har lest at man ikke blir så påvirket de første gangene man røyker cannabis, stemmer det?

Besvart 12.10.2018 17:14
 

Svar
Hei

Ja, det er helt normalt at ulike personer har ulik toleranse for både sigaretter, cannabis og andre ting. Dette kan f.eks. handle om dagsform, kroppsbygning, tidligere erfaring, generell helsetilstand og andre ting. Noen kan f.eks. få ubehagelige opplevelser av kun små mengder, mens andre kan innta forholdsvis store mengder uten å oppleve noen nevneverdige plager. I tillegg er det jo også slik at styrkegraden kan variere, både hva gjelder sigaretter og cannabis.

Videre - så vidt vi vet er det fullt mulig å få røde øyne av cannabis, uten at man nødvendigvis føler seg påvirket. Dette skal vi riktignok ikke si 100 % sikkert.

Og ja - mange opplever lite eller ingen effekt de første gangene de prøver cannabis. Det er et veldig vanlig fenomen.

Du kan lese mer på våre faktasider om cannabis, og i vedlagte artikler.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler