Hopp til hovedinnholdet

Rustesting.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Dro til legen for å sjekke om alt er bra med min fysiske helse pga flere måneder med mye rus. Legen spurte om jeg ville ta urinprøve å jeg takket ja. Må egentlig inn til legen hver måned å ta urinprøve. Er usikker på hva som skjer om jeg ikke møter opp siden jeg har aldri blitt tatt for rus. Fikk beskjed om at jeg må ta 6 urinprøver over 6 måneder før jeg evt kan ta lappen når det er et tema. Må jeg fortsette å ta urinprøver eller kan jeg ringe å «avbestille»?

Besvart 09.11.2018 18:30
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det er lurt at du ringer til legen din for å undersøke hva dere bestemte i utgangspunktet i forhold til rus testingen. 
 
Det å rus teste seg kan gjøre at en ikke ruser seg. Det vil si at når en blir testet og ikke ruser seg så kan det virke motiverende å ikke ta rus. 
 
Du kan snakke med legen din om hvordan konsekvenser det får for deg og i forhold til å ta lappen/førerkort.
 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsekrav for å få førerkort

Førerkort (foto: ung.no)

Hvis du skal fornye eller søke om førerkort for første gang, må du fylle ut en egenerklæring. Noen har også en sykdom eller tilstand som krever en legeerklæring.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler