Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for ungdommer i rusmiljø

Jente 13 år
 

Spørsmål

Vet om mange 14 åringe i Tromsø som er med i et røyke, hasj, snus og slosse miljø. føler jeg bør si ifra sånn at de som bestemmer i Trømsø kanskje kan gjøre noe med det. Foreldrene til de barna bryr seg ikke og jeg er litt beskymra.

Besvart 09.11.2018 16:27
 

Svar
Hei

Vi forstår godt at du er bekymret for disse ungdommene. Du er selvsagt ikke ansvarlig for valgene de gjør, men det kan likevel være godt for deg å snakke med noen om dette. Det kan f.eks. være noen i familien din, helsesøster eller en lærer på skolen. Hvis du vet om at det blir begått kriminelle handlinger i dette miljøet, kan du jo vurdere å tipse politiet - så kan de vurdere hva de skal gjøre med dette problemet.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

- Jeg har venner som ruser seg mye

Røyker hasj (colourbox.com)

Jeg mistenker en venn av meg for å ha problemer med rus. I dette tilfellet hasj. Har alltid visst at han har røyket det, men i de tilfellene har det ikke vært så ofte og ganske uskyldig. I det siste har det blitt verre. Hvordan kan jeg hjelpe ham?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler