Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om ulike lovbrudd

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Lurer på noen ting. Lurer på hva politiet mest sansynnlig vill gjøre vis de finner 1-2 jointer på meg med feks 2-3 g harsj eller marihuana? Hva med vis jeg har amfetamin eller molly på meg? Hva skjer hvis man blir sint å sloss med politiet?

Besvart 06.12.2018 22:44
 

Svar
Hei

Fint at du spør oss på ung.no når du lurer på noe. 

Etter legemiddelloven § 31 annet ledd kan besittelse og bruk av narkotika straffes med bøter eller fengsel i inntil 6 måneder, eller begge deler. Det vanlige er å ilegge et forelegg fra 2000 kroner og oppover, avhengig av type og mengde stoff du har på deg. 

Å utøve vold mot en annen person regnes i utgangspunktet som en kroppskrenkelse etter straffeloven § 271. Hvis kroppskrenkelsen har medført skade, kan det regnes som en grov kroppskrenkelse etter straffeloven § 272. 

Etter straffelovens § 271 straffes kroppskrenkelse med bøter eller fengsel i inntil 1 år. Grov kroppskrenkelse straffes med fengsel i inntil 6 år.

Det er også egen straffebestemmelser om vold eller trusler mot offentlig tjenestemann. Det følger av straffeloven § 155 at den som ved vold eller trusler påvirker en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling, eller søker å oppnå dette, straffes med bot eller fengsel inntil 3 år.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler