Hopp til hovedinnholdet

Har problemer med angst etter ecstasy , vil det vare?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg tok ecstasy for ca en måned siden. Jeg endte med og ta to piller (noe som var for mye). Han jeg var med fikk en dårlig tur og jeg kjente ikke så mye på det.. men to dager etter på fikk jeg skikkelig angstanfall å slet med å sove.. dette varte i ca 1 uke. Følte meg så bedre og fikk til å såve mer. Nå 2 uker senere får jeg plutselig angst igjen og sliten med å såve.. det er ikke like sterkt men kjenner det plutselig. Klarer å kontrollere det mer en før.. men er redd for at det vil være sånn resten av livet mitt? Kommer jeg alltid til å ha angst? Har aldri hatt problemer med det før.. har heldigvis en mamma som jeg har snakket med, men forteller henne ikke om rusen.. vil bare leve mitt vanlige angstfrie liv :( blir det bedre om 2 måneder?

Besvart 10.12.2018 11:04
 

Svar
Hei

Det du beskriver er en ganske "typisk" nedtur på MDMA. Ved bruk av MDMA skiller kroppen ut store deler av serotoninlagrene, noe som fører til at du får et underskudd av serotonin etter bruk. I tillegg blir serotoninreseptorene overbelastet og midlertidig deaktivert. Dette er årsakene til at du føler deg nedstemt og får angstfølelse.

Hvor lang tid det tar før "systemet" er i balanse igjen varierer en del fra person til person, og fra gang til gang.  Noen kan føle seg helt normale igjen 24-48 timer etter inntak, for andre kan det ta en ukes tid.

Etter en vanlig dose kan det ta ca. 3-4 uker før serotoninnivået er slik det var før bruk, men som regel vil det ikke være noen merkbare effekter etter 2-8 dager.

Det vil si at du burde være over det verste nå, men det er absolutt greit å få snakket med en lege dersom du ikke føler deg bedre etterhvert.  Når det gjelder angstfølelse kan det hjelpe å være bevisst på at dette går over, og at du forsøker å slappe av så godt du klarer.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

MDMA (ecstasy)

Ecstacy

MDMA omsettes hovedsakelig i pulverform, men forekommer også som tabletter. MDMA i tablettform kalles også Ecstasy.

Les mer

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler