Hopp til hovedinnholdet

Har brukt psykedeliske stoffer, har hallusinasjoner når jeg skal sove

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, for en stund siden startet jeg med å prøve noen psykedeliske stoffer som 2cb og lsd. Jeg har prøvde disse stoffene tilsammen rundt 5 ganger, jeg hadde ingen problemer underveis imens jeg brukte disse stoffene. Sistgang jeg prøvde en av de er rundt 4 uker siden og det forblir den siste gangen. Men, av og til ofte før jeg legger meg begynner jeg å se og føle hallusinasjoner og dette kan ofte bli ekstremt plagende og kan gjøre det veldig vanskelig å sove. Jeg finner ikke noen som har hatt lignende problemer og jeg begynner å lure på om det er noe alvorlig og isåfall hva er det jeg kan gjøre med dette? Gutt, 18

Besvart 11.01.2019 13:12
 

Svar
Hei

Bruk av hallusinogener vil noen ganger kunne medføre "flashbacks" i ettertid - dvs.  plutselige glimt av den hallusinogene rusen. Vi er dessverre ikke kjent med noen metode for å bli kvitt disse, men mange opplever at denne typen opplevelser kommer mer sjelden jo lengre tid som går etter siste inntak av hallusinogener. Dersom dette (mot formodning) ikke skulle være tilfelle for deg, bør du vurdere å snakke med legen din eller annet helsepersonell.

Merk at enkelte personer opplever hallusinasjoner ved innsovning uavhengig av om de faktisk har brukt hallusinogener eller ikke. Dette er noe som kan oppstå f.eks. dersom du legger deg når du er veldig trøtt, eller om du legger deg når du ikke er trøtt i det hele tatt. Hvis du forsøker å opprettholde en mest mulig jevn og sunn døgnrytme over tid, vil disse episodene sannsynligvis bli stadig mer sjeldne (sett at det faktisk er dette som er forklaringen på dine hallusinasjoner).

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

LSD, spiss fleinsopp og andre hallusinogene stoffer

LSD

De hallusinogene stoffene påvirker sentralnervesystemet og fremkaller sansebedrag, illusjoner og hallusinasjoner. I naturen finnes mange vekster med hallusinogene virkninger, den mest vanlige i Norge er spiss fleinsopp. Hallusinogener kan også fremstilles syntetisk, der LSD er det mest kjente.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler