Hopp til hovedinnholdet

Kan moren min nekte meg å gå ut fordi jeg drakk øl?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Var i tyskland i jula. La ut på mystory at jeg var på en resturant og drakk en øl. Når jeg kom hjem hadde mamma sett det og er rasende. Jeg får ikke ikke lov å gå ut, utenom skolen. Kan mamma virkelig nekte meg å gå ut? Jeg har jo ikke gjort noe galt.

Besvart 10.01.2019 13:59
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt med oss.

Du lurer på om moren din kan nekte deg å gå ut utenom skole pga. en hendelse der hun oppdaget at du drakk øl. Det er slik at så lenge man er under 18 år så har foreldrene ansvaret for deg og ditt beste. I Norge er det 18 års aldergrense for inntak av alkohol. Foreldre kan ha ulik mening om alkoholinntak før fylte 18 år.

Dersom din mor ønsker at dette skal få konsekvenser for deg har hun lov til å bestemme det etter loven, men du har rett til å si din mening om saken.

I barnekonvensjonen står det etterhvert som barn blir eldre har de rett til å si sin mening og den skal veies tyngre jo nærmere myndighetsalder man kommer. Det vil si at din mening om dette skal ha betydning men til slutt er det din mor som bestemmer. Etter at du har fylt 18 år bestemmer du dette selv.

Håper dette var til hjelp for deg.

Lykke til!

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler