Hopp til hovedinnholdet

Kompisen min sendte snap fra min mobil og etterspurte om rusmidler

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg sluttet med å røyke hasj for noen måneder siden. Men for 2-3 uker siden lot jeg en kompis sende en melding på min snapchat(som inneholder mitt fulle navn) der han etterspurte forskjellige rusmidler. Jeg tenkte at risikoen for at dette kunne gå utover meg var ganske liten. Men for noen dager siden fikk jeg vite at politiet har SETT meldingen. Jeg har ikke hatt kontakt med politiet før og mine foreldre vet ikke noe om min historie med rus. Jeg ønsker meg en utdanning i forsvaret, så i det siste har jeg tatt stor avstand fra rusmiljøet, men jeg er redd for at jeg skal bli tatt inn til møte der de tar opp disse meldingene. Siden jeg fikk vite dette har jeg hatt angst og jeg begynner å bli deprimert, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller hvem jeg skal snakke med. Foreldrene mine kan ikke vite dette fordi de har sagt at de vil anmelde meg til politiet dersom de får vite at jeg har tatt rus. Jeg er veldig redd for at dette skal gå ut over utdanningen min. Takk på forhånd.

Besvart 11.01.2019 15:32
 

Svar
HeiDet kan godt tenkes at politiet vil snakke med deg hvis de har sett denne snappen. Hva de vil gjøre vet vi ikke, men ut i fra det du har skrevet har du ikke gjort noe som vil havne på rullebladet.

Synes du likevel dette er veldig skummelt, og får angst av å tenke på det, bør du snakke med noen om dette. Du skriver at du ikke føler du kan snakke med foreldrene dine om det, men kanskje du kan snakke med helseøster eller Helsestasjon for ungdom? De har taushetsplikt.

Forøvrig er det veldig bra at du allerede har vært flere måneder uten hasj. Det er lurt å holde seg unna både hasj og andre rusmidler om du ønsker å utdanne deg i forsvaret.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler