Hopp til hovedinnholdet

Cannabis og problemer med appetitten

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, for tiden har jeg hatt problemer med apetitten og blir kvalm og føler jeg må spy vær gang jeg spiser, jeg røyker en del hasj gjerne 3-7 ganger i uken (rundt 1g vær gang jeg røyker) og har gjort det i rundt ett halvt års tid nå. Jeg blir alltid sulten etter jeg har røykt som har ført til at jeg røyker enda mere fordi jeg vet at kroppen min må ha mat og det er mye mere behagelig å spise når jeg er «høy» siden jeg ikke blir kvalm da. Så jeg lurer på om dette kan ha noe å gjøre med spise vanskene mine, har ikke følt det var noe problem å spise før jeg begynte å røyke. Jeg begynte ikke å ha vansker med å spise før den siste måneden, så er usikker på om hasjbruken min har noe med dette å gjøre, har ikke vært ett problem før. Jeg har også stresset veldig mye i det siste av forskjellige årsaker så lurer på om dette også kan være med på å påvirke spise vanskene. Håper på svar fort takk på forhånd

Besvart 12.06.2019 17:09
 

Svar
Hei

Merk at vi ikke er helsepersonell. Det kan være lurt å snakke med noen som kan undersøke deg med tanke på dine plager.

I mange tilfeller har problemer med apetitten flere årsaker. Stress kan helt klart være en av dem. 

Du er fortsatt i utvikling og trenger å ha en frisk og sunn hverdag med et regelmessig kosthold. Hvis dette er et problem for deg, kan det være lurt å finne ut om cannabis gjør problemet verre. 

Dersom du bruker cannabis/hasj hyppig og i ganske store mengder, kan det føre til problemer med å spise når du ikke har røyka. Som du sier, cannabis fjerner kvalme når du er påvirket av det, og du blir mer sulten. Men ofte er det omvendt når du ikke røyker: du blir mer kvalm og mister apetitten. Dette kan ha sin grunn i at du røyker hyppig (inntil daglig). 

Det kan være en mulighet å se om det hjelper å slutte med cannabis. Da er det viktig å huske på at det ikke blir bedre med en gang, det tar tid (kanskje en måneds tid) før det blir bedre. 

Du er velkommen til å ta kontakt med oss (se nummer og webside under). Det er helt anonymt og uforpliktende. Du kan også kikke på vår cannabis-app, den kan kanskje være nyttig for deg. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler