Hopp til hovedinnholdet

Lovlig å importere sporer til Psilocybe-sopp?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ser at på narkotika listen står det følgende punkter knyttet til sopp Psilocinum P I Forbudt etter § 5 Psilocybe cubensis (Herunder bl.a. soppsporer og dyrkede, tørkede eller på annen måte bearbeidede sopper.) Forbudt etter § 5 Psilocybe semilanceata (Herunder bl.a. soppsporer og dyrkede, tørkede eller på annen måte bearbeidede sopper.) Forbudt etter § 5 Psilocybinum P I Forbudt etter § 5 Her står det to spesifikke arter knyttet til forskjellige magisk sopp. Det er jo slik at det finnes andre arter enn dette som feks: "Psilocybe azurescens" dette er den sterkeste soppen men står ikke spesifikt i narkotikalisten. Vil dette si at det er lovlig å importere sporer fra denne arten? Fordi det siste punktet innebærer jo at all sopp som inneholder virkestoffene er ulovlig. Men slike sporer inneholder jo ikke virkestoffet så slik jeg forstår det er det da lovlig å importere sporer fra arter uten om de to listet opp i narkokalisten. Er dette korrekt eller er alt ulovlig?

Besvart 12.06.2019 14:37
 

Svar
Hei

Det er riktig som du sier, at Narkotikalisten kun nevner noen få spesifikke arter Psilocybe-sopp. Men, som du også sier, så står både Psilocinum og Psilocybinum også oppført, noe som betyr at alle sopparter som inneholder disse stoffene er forbudt å importere. 

Når det gjelder sporer til andre typer Psilocybe-sopp enn de to nevnte artene, har vi vært i kontakt med Statens Legemiddelverk for å få klarsvar. De kunne opplyse om at de regner all import av Psilocybe-sporer som forbudt, selv om det ikke nødvendigvis fremgår spesifikt i lovteksten. Dermed blir svaret på spørsmålet ditt at nei, det er ikke lov å importere sporer til Psilocybe-sopp, selv om det er snakk om andre arter enn cubensis og semilanceata.

I tillegg vil det jo selvsagt også være slik at så snart sporene dyrkes fram til en psilocin-/psilocybinholdig sopp, vil soppen være forbudt å være i besittelse av.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

LSD, spiss fleinsopp og andre hallusinogene stoffer

LSD

De hallusinogene stoffene påvirker sentralnervesystemet og fremkaller sansebedrag, illusjoner og hallusinasjoner. I naturen finnes mange vekster med hallusinogene virkninger, den mest vanlige i Norge er spiss fleinsopp. Hallusinogener kan også fremstilles syntetisk, der LSD er det mest kjente.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler