Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år! Jeg er bekymret for en venn som røyker, snuser og drikker.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg var sammen med noen for over 1 år siden og da fortalte han meg at han snuste, røyket og drakk alkohol. Han tok også selvkutting, men jeg fikk han i hvert fall til å slutte med å ta selvkutting. Men så ble det slutt og vi begynte å krangle skikkelig, men nå er vi helt passe venner. Men jeg ser hele tiden at han røyker, snuser og drikker, og synes det er ubehagelig å se at en så ung en gjør det. Jeg prøver å få kontakt med han, for å be han slutte og prøve å hjelpe han. Men det er jo grunner til at vi kranglet og ting ble som det ble, så jeg føler at han ikke fortjener hjelp fra meg. Men det sårer også veldig mye å se han ha det så vanskelig med seg selv. Jeg får heller ikke lov av han og si det til noen. Det var en annen en som så han drikke, som sa ifra til politiet. Så politiet tar tak i det nå. Men siden jeg vet historien bak alt dette, ønsker jeg gjerne å snakker med han alene. Men føler alt lit feil. Så vet ikke hvordan jeg skal gjøre det, eller om det er lurt?

SVAR

Besvart 06.12.2019 07:09:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
account_circle