Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om snus og helseskader

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 17 år som begynte å snuse i sommerferien 2019. Det var ikke ofte, var kanskje 1-2 snus om dagen, så ble jeg avhengig etter sommerferien og har snust siden da til nå. Det har holdt seg til maks en boks i uken, ikke det en gang. På fest tar jeg kanskje en røyk eller to (kanskje mer) (røyket også i en periode men har suttet). Jeg vil gjerne slutte dersom det ligger kreft i familien. (bukspyttkjertel kreft, brystkreft, endetarms/tarmkreft) det er også hjerteinfarkt i familien vår.. Har lest at snus kan øke risikoen for dette, og jeg er ekstremt redd for å få det. Jeg lurer på hvor stor sjanse jeg har for å få en av de type kreftene (eller hjerteinfarkt) dersom jeg ikke har snust i 1 år en gang? og med tanke på hvor lite jeg har snust og røyket, hvor stor er sjansen? Vil jeg leve kortere? Vil jeg få kreft? Jeg er veldig redd..

SVAR

Besvart 02.05.2020 20:53:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om snus

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Myter om røyk og snus

"Festrøyking er bare kos", "alle kan slutte hvis de vil", "lovene om snus er for strenge!","Mange røykere lever til de blir 100" Hva er myter og hva er fakta?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle