Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få Ritalin på resept, uten å ha ADD eller ADHD?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har prøvd å tatt ritalin uten resept en stund no å føler det hjelper veldig, ikke bare med skolen, men også som mor, siden jeg er ung mor. Jeg får til å konsentrere meg mer om jenta mi når jeg er med hun, og er mer effektiv å roligere når det kommer til skolearbeid. Jeg var på utgreiing for ADHD og ADD i barneskolen, men har ikke det. Er det mulig å få resept på ritalin uten ADD og ADHD?

SVAR

Besvart 02.07.2020 01:41:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er ADHD?

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Barnevernet skal hjelpe barn og ungdom som ikke har det bra hjemme. De vil prøve å finne ut hvordan de kan hjelpe deg og familien din best mulig.

 

Les mer
account_circle