Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er en gutt på 16 år, som har et lite dilemma. Jeg røyker hasj opptil hver måned, og drikker aldri alkohol. Jeg er kristen, og går til kirken nesten hver søndag.Hvorfor takler ingen livsstilen min? Jeg ønsker egentlig svar fra en psykolog, eller prest eller hva som helst, vil bare ikke få et svar tilbake om at jeg ikke skal drive med sånt osv. Takk på forhånd, jeg synes denne siden er kjempenyttig for informasjon rundt forskjellige temaer. :-)

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 16 år, som har et lite dilemma. Jeg røyker hasj opptil hver måned, og drikker aldri alkohol. Jeg er kristen, og går til kirken nesten hver søndag. Jeg har rene seksere på skolen, og ingen "anmerkninger" på grunn av sløvhet i forbindelse med rusmidlet. Følte dette ble litt skrytehjørnet, time to change the subject: Jeg merker hvordan jeg blir stereotypisert, både av elever, men også av enkelte lærere. For å ta et eksempel: Norsklæreren min gir meg alltid en kommentar når jeg leverer lekser (som jeg alltid gjør, forøvrig), og sier noe sånt som "Nei, leverer narkisen leksene sine?", med en overrasket og spydig sleng på det. Jeg lurer egentlig på hvordan jeg kan få slutt på dette, i og med at jeg ALDRI, ALDRI har fått problemer med "narkotika"-bruken min. Derimot har politiet vært involvert opptil flere ganger før jeg sluttet med alkohol, rundt to år siden. Hvorfor er Norge så UTROLIG konservative av seg? Kan de ikke bare forstå at noen klarer å kontrollere forbruket sitt, og være fornuftige? Så til spørsmålet mitt: Jeg har nå røyket marijuana i 2,5 år. Jeg har aldri tenkt å bruke sterkere stoffer, og gjør det bare en gang i måneden. Hvorfor blir jeg sett ned på av samfunnet fordi jeg utnytter en gave som Gud ga oss? Hvorfor takler ingen livsstilen min? Jeg ønsker egentlig svar fra en psykolog, eller prest eller hva som helst, vil bare ikke få et svar tilbake om at jeg ikke skal drive med sånt osv. Takk på forhånd, jeg synes denne siden er kjempenyttig for informasjon rundt forskjellige temaer. :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Livet er ikke, og oppleves ikke alltid rettferdig eller forståelsesfullt. Det at læreren din kaller deg for "narkis", er respektløst ovenfor deg uansett på hva, og hvor mye du måtte ruse deg.

Det at du gjør det så bra på skolen er jo virkelig bra!

 

Når det gjelder cannabis bruk er det nå en gang slik at det er et narkotikum (står på narkotikalisten) og er ulovlig i Norge. Dette er bestemt av Stortinget sammen med legemiddelverket. Nå er det også slik at cannabis er ulovlig i de aller fleste land, så Norge er ikke utenom det vanlige der.

 

Du sier ikke noe om at folk rundt deg vet at du røyker cannabis, og at det er grunnen til at "ingen" takler livsstilen din. Hvis du opplever deg sett ned på av lærere, venner eller familie kan du jo prøve å fortelle dem hvordan du opplever det, og spørre dem om grunnen til at de ev. ser ned på deg. Det er også viktig at du klarer å forstå at mange vil være uenig med deg i dine valg ang. marihuana røyking, uten at de nødvendigvis er imot deg og misliker deg som person.

Det at samfunnet har et konservativt syn på bruk av cannabis skyldes nok at det er et ulovlig rusmiddel og at det har flere negative bivirkninger. Ikke alle opplever disse bivirkningene i like stor grad, det skyldes nok ulik sårbarhet, ulik styrke og ulik hyppighet ved bruk av stoffet.

 

> fakta om cannabis

 

Hilsen RUStelefonen 08588
Ring eller send SMS til 08588

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler


Quiz: Hva vet du om husleia di?

Hva er en tidsubestemt leieavtale?