SVAR
Besvart 29.10.2013 11:08:08
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Først vil vi si at det er bra du stiller spørsmål om dette, og søker kunnskap om virkningen på kroppen. Et av Rustelefonens formål er å gi faktakunnskap, slik at ungdom lettere kan ta stilling til bruk av rusmidler, for eller imot eller skadereduksjon.
Alkohol virker forskjellig på mennesker, og drikkes det hver helg over år kan det føre til avhengighet.
Mest fordi det blir en vane, og at det kan bli vanskelig å være uten alkohol i sosiale settinger, sammen med venner i helgene f.eks. Men selvsagt kan også den fysiske avhengigheten oppstå.
Her er en artikkel om alkohol skrevet av Hans Olav Fekjær, som er forsker på området rus. Der vil du finne svar på det meste om risiko forbundet med alkoholbruk. Og hvor mye alkohol som er for mye i forhold til helseskader.
Du skriver at det ikke er så ofte du er fyllesyk, men kjenner godt på kroppen at du har drukket mye alkohol.
Etter store alkoholinntak kan man få betydelige plager dagen etter. Hodepine, generell uvelhetsfølelse, nedstemthet, kvalme og brekninger er typisk. Muligens har dette en viss sammenheng med uttørring. Hvis man drikker rikelig med alkoholfri væske under rusperioden og etterpå, synes det å ha gunstig virkning. Det eneste virksomme middel mot bakrusplager er ellers å drikke mindre alkohol. Bruk av smertestillende medikamenter for å dempe plagene kan øke risikoen for blødninger i mage og tarm.
Fakta om bakrus Kilde: Folkehelseinstituttet.
Legger ved en artikkel om virkningen av alkohol i kroppen.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?
Les mer