Hopp til hovedinnholdet

Er russ og skal arrangere fest for 350 stykker, inkludert mindreårige. Blir vi ansvarlige dersom festdeltakerne under 18 år drikker på festen? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg sitter i russestyret på skolen min og har fått i oppgave å arrangere en fest. Det er snakk om at det kan bli rundt 350 innom festen. Siden det er for russen vil det være noen mindreårige der... Det jeg lurer på er: hvis vi arrangerer på et sted med sjenkebevilgning og har et armbånd system som viser hvem som er over og hvem som er under 18, men noen mindreårige allikevel får alkohol (enten ved medbrakt eller at 18 åringer kjøper til de) vil vi som arrangører holdes ansvarlige? Og Hvis vi arrangerer på et lokale uten sjenkebevilgning, (grendehus, etc) og ber folk ta med medbrakt og da 17 åringene kommer med alkohol, vil vi holdes ansvarlig for noe som helst da?

SVAR

Besvart 07.12.2016 20:15:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Kjøper alkohol uten å være 18 år

Jeg er en gutt på snart 17 år. I påsken skal jeg på hyttetur, og har tenkt å drikke alkohol. Men det er en ting jeg lurer på. Hva skjer hvis jeg blir tatt for å kjøpe øl?

 

Les mer
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
account_circle