SVAR
Besvart 08.06.2017 14:05:10
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Det du opplever kan godt mulig være abstinenser - og det kan godt mulig også være en "hangover", noe som mange av stoffene du nevner vil kunne medføre. Disse to alternativene er heller ikke gjensidig utelukkende, og i begge tilfeller vil ubehaget normalt gå over etter en viss tid etter at rusbruken opphører.
Når du skriver at du trenger alkoholen for å dempe de psykiske problemene du har, føler vi oss forpliktet til å fortelle deg at det i så fall høres ut som om du lurer deg selv. Dersom du opplever psykiske problemer er det aldri slik at man trenger å dempe disse med rusmidler; det du trenger er snarere å ta tak i problemene på en konstruktiv måte. Dette har du sikkert hørt utallige ganger før, og vi vet godt at den type ting er lettere sagt enn gjort. Likevel er det både sant og viktig.
Vi vet ikke hvor involvert du er i hjelpeapparatet fra før, men det finnes hjelp å få i de rette kanalene. Å bekjempe psykiske utfordringer er krevende, men dette handler delvis om å få den rette hjelpen, delvis om hardt og målrettet arbeid med seg selv, og delvis om en miljøforandring til det bedre. Dersom du ikke har forsøkt å få hjelp for dine problemer fra profesjonelle, anbefaler vi at du gjør dette. Normal prosedyre er å gå via din fastlege, som kan skrive henvisning til et egnet tilbud. Se også dette heftet fra Selvhjelp Norge, som gir en oversikt over øvrige tilbud du kan vurdere. Dersom du derimot har forsøkt å få hjelp, men ikke føler at det har fungert; forsøk igjen! Selv om det kanskje føles håpløst, så vil det uansett være bedre enn å selvmedisinere deg med rusmidler. Selvmedisinering er ingen god langsiktig løsning, og du er simpelthen nødt til å ta de nødvendige grepene for å få livet ditt tilbake på rett spor.
Se vedlagte artikler for utfyllende informasjon.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?
Les mer
attach_file
Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.
Les mer
attach_file
Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer