Hopp til hovedinnholdet

En av venninnene opplever drikkepress, men velger å ikke si noe til oss.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente som skal på fyllefest med 3-4 venner. Problemet er at en av venninnene jeg skulle dra med, opplever drikkepress men velger og ikke si noe til oss om det. Hun sagt at hun føler press til noen andre som ikke skal på festen, som igjen har sagt det til oss. Dette er hvordan vi vet at hun føler press. Når vi prøver å samle alle som skal på festen til å snakke og planlegge, vrir hun seg unna og virker uinteressert til å snakke om det. Vi andre som andre som skal på festen forstår at hun føler press, og vi vil ikke at hun skal drikke ut av press ettersom at festen ikke blir like morro om ikke alle er med å drikke. Dilemmaet her er at om vi sier at hun ikke kan være med om hun føler seg pressa, gjør at hun føler seg utestengt. Er det utestenging? Og hvordan kan vi snakke med henne om dette på best mulig måte? Vi vil ikke at hun skal drikke ettersom at vi VET at hun ikke vil. Helepoengetmedfesteneratfolkskaldrikke,ogmanblirliksomikke"invitert på fotballkampommanikkespiller

SVAR

Besvart 18.06.2017 08:03:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol til mindreårige

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

 

Les mer
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
account_circle