Hopp til hovedinnholdet

Er det egentlig veldig farlig å drikke alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har aldri drukket før men er invitert i en fest snart og har lyst til å drikke da. Det jeg egentlig lurer på er, hvor farlig er det egentlig å drikke når man er 15 og har det store konsekvenser når man blir eldre og voksen. Jeg føler at mye av det foreldrene mine sier at skjer bare er for å skremme meg, så hva er det som egentlig er sant. Har det mye skader for kroppen og hjernen, og er det egenlig veldig farlig å drikke alkohol?

SVAR

Besvart 19.06.2017 12:34:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol til mindreårige

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

 

Les mer
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
account_circle