Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg overtale foreldrene mine til å la meg drikke alkohol før jeg fyller 18?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Foreldrene mine synes det er helt uaktuelt at jeg drikker alkohol før jeg har fylt 18 år. Jeg fyller 18 om under ett år. Foreldrene mine vet at jeg har drukket alkohol før, men likevel sier de at det ikke skal skje igjen. Jeg har en jobb, og ofte har vi jobbfester. Alle de jeg jobber med er over 18, og dermed er jeg den eneste som ikke drikker på fester (ettersom mamma og pappa henter meg på kvelden). Kollegaene mine tilbyr meg alltid alkohol opptil flere ganger i løpet av en kveld. Det er skikkelig ubehagelig og alltid si nei, da jeg er egentlig vil være med på å drikke. Tror du det er noe mulighet for at jeg kan overtale foreldrene mine til å få lov til og også kun drikke et par rusbrus? Isåfall hva kan jeg si? Takk for svar:)

SVAR

Besvart 07.11.2017 13:11:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
account_circle