Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk et kløende utslett da jeg drakk alkohol, kan jeg ha asian flush?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er snart 17 år og har drukket alkohol to ganger, og det jeg lurer på er om jeg muligens har asian flush eller reagerer på noe annet i alkoholen. Den første gangen gikk det ganske greit, ble ikke spesielt rød (ikke noe mer enn vanlig i hvert fall), men den andre gangen ble jeg veldig rød og fikk «utslett» både på magen, i ansiktet og på halsen. Og det klødde veldig!! Jeg drakk mer alkohol den andre gangen, og jeg drakk mer på en gang. Jeg har lest at de med asian flush mangler et enzym som er med i prosessen for å forbrenne alkohol. Så jeg lurer på om det kanskje er fordi at jeg drakk det så fort den andre gangen at jeg fikk utslett da? Fordi jeg ikke fikk nok tid til å forbrenne det elns? Men så drakk jeg jo en annerledes alkohol den andre gangen, drakk noe med kaktus, så lurer på om det kanskje er det jeg reagerer på. Hva tror du/dere? Er det en reaksjon på kaktus eller noe annet eller er det muligens asian flush? Og hvordan merker man forskjellen?

SVAR

Besvart 13.11.2017 10:04:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle