Hopp til hovedinnholdet

Jeg drikker for mye på fest og lurer på om jeg har et alkoholproblem. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg tror jeg har et alkoholproblem. Jeg har slitt en del med sosial angst, men det er mye bedre nå. Jeg bruker alkohol som en slags medisin på fest, og må drikke for å ha det greit, slappe av og slippe meg løs. Problemet er at det ofte blir for mye. Jeg mangler sperrer på når det er nok, og ender med å gå på en smell gang på gang. Jeg er sikker på at jeg har kontroll når jeg drar på fest, men så drikker jeg fordi det hjelper, og jeg ender med å gjøre ting jeg angrer på og glemme mye. Jeg er redd for at dette skal utvikle seg i og med at jeg er så ung, og har vært i mange situasjoner som potensielt kunne vært veldig farlige. Jeg er redd for å ødelegge livet mitt, og jeg klarer ikke tanken på at jeg er en så stor skam og skuffelse for mamma. Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 04.12.2017 10:42:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
account_circle