Hopp til hovedinnholdet

Har et par spørsmål om alkohol

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg har et par spørsmål om alkohol Det har seg sånn at: Søsteren min er 17 år, bor hjemme og går på videregående. Hun er på fest ofte og drikker mye alkohol. Jeg vet også at hun får eldre venner til å kjøpe alkohol og sprit for henne. Men hvis det er sånn at hun er på en fest og politiet får tips om at det drikkes alkohol med mindreårige. Hva er konsekvensene da hvis politiet dukker opp? Og hvor straffbart er det å kjøpe alkohol til noen som er under 18? Hva gjør alkohol med dømmekraften? Hvilke innvirkninger har alkohol på kroppen?

SVAR

Besvart 08.01.2018 12:58:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol uten å være 18 år

Jeg er en gutt på snart 17 år. I påsken skal jeg på hyttetur, og har tenkt å drikke alkohol. Men det er en ting jeg lurer på. Hva skjer hvis jeg blir tatt for å kjøpe øl?

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol til mindreårige

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

 

Les mer
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
account_circle