Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er reglene for privat fest med alkohol når det er mindreårige der? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg ble nylig 18 år og ønsker å arrangere en "bursdagsfest" der bare inviterte får komme. Jeg planlegger å leie et lokale, og dette blir da et privat selskap. Ønsker at gjester skal få ta med tilbragt drikke (alkoholholdig om de ønsker dette) selv, altså det blir intet salg av alkohol eller annen drikke/mat på stedet. Men jeg har jo venner som enda er under 18 år. Hvordan er loven/reglene på å ha alkoholholdig drikke i lukket selskap der mindreårige skal delta? Kan disse være til stede? Kan disse selv ha med seg alkoholholdig drikke og drikke på stedet? Lokalet som skal leies har jo opprinnelig skjenkebevilling, men det skal jo ikke være noe salg av alkohol, kan stedet fortsatt miste skjenkebevillingen om skjenkekontroll/politi kommer? Takk for svar

SVAR

Besvart 22.03.2018 19:39:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
account_circle