Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg kan drikke en cider uten å bli full?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei eg er en jente på 13. Veier 47kg og rundt 156cm høy. Eg har alldri drukket før. Eg lurte på om vis eg drikker en cider med 4.5% alkohol (vis eg har spist noen få timer før) på under 1 time, om eg blir full da. Eller om eg har kontroll på hva eg gjør og sier. Eg vet det er ung alder og hva skade det kan påføre meg.eg vil bare ha svar på om du tror eg kan ha kontroll på hva eg gjør og sier? Og om eg kan bli fyllesyk dagen etter. Dette lurer eg veldig på.

SVAR

Besvart 11.04.2018 16:25:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle