Hopp til hovedinnholdet

Drikker mye, men målt liten promille. Lurer på årsaken. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg var ute å drakk forrige helg, og som vanlig drikker jeg en god del alkohol fordi jeg føler jeg må det for å bli full i det hele tatt. Vi har en promilletester som vi alltid har med i vennegjengen der vi sjekker promillen vår, akkurat den kvelden hadde jeg drukket 1L vin, 8 rusbrus og 4 øl, samt 2 cidere i løpet av 4 timer, når jeg sjekket promillen min lå den på 0,4 og litt senere allerede nede på 0,2. Jeg har alltid følt at jeg blir edru fort i forhold til «normalen» og har dermed aldri hatt noe form for bakfullhet eller ubehag uansett hvor mye jeg har drukket dagen før. Kan det være biologiske grunner til at jeg blir så fort edru, og hva og hvilke grunner kan dette eventuelt være og er det skadelig om jeg drikker store mengder alkohol for å opprettholde en «rushetsfølelse» gjennom kvelden selv om jeg tilsynelatende forbrenner det fort?

SVAR

Besvart 21.05.2018 17:37:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol, vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
account_circle