SVAR
Besvart 15.12.2018 07:08:02
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei gutt 15 år.
Jeg forstår du er frustrert over foreldrene dine. Men det er sånn at de kan nekte deg å drikke alkohol og de kan også nekte deg å gå på fest.
Hvis du sniker deg ut og drar på fest, kan foreldrene dine ilegge deg straff. Det kan være at du ikke får lommepenger, at du ikke får gå ut etter skolen (husarrest), at du ikke får tilgang til data etc.
Noen foreldre tar kontakt med barnevernet hvis de strever med barna sine.
Du skriver at alkohol ikke er farlig for deg. Hva underbygger du det argumentet med? Hvorfor er ikke alkohol farlig for akkurat deg? Du kan lese de vedlagte artiklene om alkohol.
Du skriver at du trenger argumenter for å få gå på fest og drikke alkohol. Det forstår du sikkert at vi her på ung.no ikke kan gi deg.
Jeg forstår at du føler deg friere, at sjenansen minsker, når du drikker alkohol. Kan du snakke med noen om dette med sjenansen og arbeide for å bli mer utadvendt, uten alkohol? Du kan snakke med helsesøster på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Tenk hvis du kunne føle deg like fri hele tiden, uten alkohol?
Jeg beklager at jeg ikke kunne hjelpe deg med de argumentene du etterspurte. Jeg håper likevel du forstår hvorfor svaret måtte bli slik det ble, og jeg ønsker deg alt godt!
Hilsen helsesøster, ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?
Les mer
attach_file
Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.
Les mer
attach_file
Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer