Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine nekte meg å drikke alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan foreldrene mine nekte meg å drikke alkohol, jeg hadde just en hjemmealene fest med cirka 20 personer de feste ble fulle og naboene ringte til foreldrene mine og sa ifra nå sier de at jeg ikke får lov å drikke og de nekter mer i å gå ut med venner i helgene siden de ikke vil jeg skal drikke, jeg hadde det så sykt gøy den kvelden og jeg har lyst å gjøre det mer, jeg er litt sjenert osv når jeg ikke drikker og alt blir så mye gøyere og jeg tør å være meg selv når jeg gjør det, men jeg lurte på om hvilke rettigheter jeg har til å bestemme om jeg selv kan gjøre det, og hva skjer hvis jeg bare sniker meg ut på kveldene for å gå på fest? Jeg vet at de bestemmer over meg til jeg er 18 så ikke skriv noe om det, jeg vil bare ha svar på om hva jeg kan gjøre når de nekter meg i å gå på fest, jeg bryr meg ikke så mye om de sier og vi planlegger ny fest, jeg vil bare ha noen gode argumenter, alkohol er ikke farlig for meg og jeg har kontroll, takk for svar.

SVAR

Besvart 15.12.2018 07:08:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle