SVAR
Besvart 18.02.2019 13:07:56
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei!
Det er gluten i de fleste ølsorter (fordi øl er brygget på korn). Det finnes noen typer øl som er uten gluten, og hvilke som er trygge og drikke finner du oversikt over på nettsidene til Cøliakiforbundet.
Det er ikke gluten i vin og brennevin. De fleste rusbrus og cider er nok også glutenfrie, men her må du se på produsentens nettside for å være sikker.
Bruk gjerne Cøliakiforbundet sin nettside for å finne trygg og sikker informasjon om gluteninnhold i mat og drikke.
Vennlig hilsen
klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Cøliaki er en sykdom der gluten – et protein som finnes i hvete, rug, spelt og bygg, skader tarmslimhinnen slik at den ikke fungerer som den skal.
Les mer
attach_file
Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.
Les mer
attach_file
Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.
Les mer