Hopp til hovedinnholdet

Drikkepress i vennegjengen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg går i 10. klasse og jeg opplever ekstremt mye drikkepress i helgene spesielt. Vennegjengen min er snart 16 og vi skal derfor snart begynne på vgs. De snakker på skolen om at de planlegger å drikke og hvor fulle de ble. Jeg personlig vil ikke drikke før jeg er 18, men jeg blir alltid gjort narr av eller så kommer det kommentarer om at jeg er feig eller barnslig som ikke tørr å drikke. Jeg prøver av og til på festen å bare later som at jeg drikker, jeg holder i en tom ølboks og later som at jeg er full. Nå har vennene mine skjønt at jeg ''faker'' det og derfor vet jeg ikke lenger hva jeg skal gjøre. Burde jeg begynne å drikke selv siden vi snart begynner på vgs.

SVAR

Besvart 13.03.2019 14:34:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
account_circle