Hopp til hovedinnholdet

Min venninne på 13 år er begynt å drikke alkohol, jeg er bekymret, råd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg vet hadde veldig lyst til å skrive her, fordi jeg har ikke noen andre steder og si til.. liksom jeg har en venninne som er 13 år gammel, og i denne helgen har ho drevet å drukket! Ikke alene, men med to andre venner som er en på 14 og en på 16!Jeg så på instagrambildet hennes der ho tok bilde av andre alkohol greier, det var sånn alkohol jeg ikke vet helt var men det het «Breezer» og det andre var vodka!Jeg begynte å gråte av å bare tenke tanken på det!For at ho driver å gjør sånne ting!Ho er liksom bare 13 år! Jeg savner den gamle personen av henne, når ho sa «Æsj, jeg skal ALDRI drikke alkohol» og sånne ting, vi hadde det så mye gøyere sammen enn før, men nå er det ikke så veldig gøy lengre, tørr ikke fortelle til noen andre for da er jeg redd ho finner ut. Jeg vil ikke snakke med henne om det fordi at da kommer ho bare til å bli sur på meg!Og Igår kveld drev ho og tok rare bilder på mystory!Altså på Snapchat! Håper jeg får svar og hva jeg kan gjøre..HO ER BARE 13!

SVAR

Besvart 06.06.2019 12:57:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle