Hopp til hovedinnholdet

Far drikker for mye alkohol, det ødelegger familien. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! i flere år har jeg gått og bekymret meg for min far og resten av familien. Ikke bare drikker faren min men han ødelegger i tillegg hele familien. Kanskje du som leser dette synes det er frekt å legge skyld på min far, men dette er sannheten. For å være ærlig så føler jeg at jeg desverre har mistet min far. for han er ikke den samme. Han sliter... mye! Hva kan jeg gjøre? han er ikke villig på å få imot hjelp og vil heller ikke påstå selv at han er alkoholiker. men dette merker vi spesielt godt rundt feirietider. Eks sommer og jul. Går på vgs og synes skole er viktig. i tillegg er det mye som jeg må fokusere på å gjøre et bra i! så når ting ikke er bra hjemme år jeg rundt med dårlig samvittighet og føler en skyld. Selv om jeg vet at dette er noe jeg egt ikke skulle tenkt på i det hele tatt. For dette er en "voksensak". men er 16 år, og skjønner mye mer enn det jeg gjorde som barn. Er også bekymret for min mor, jeg ser hvor mye dette drar livsgnisten ut av henne. hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 29.08.2019 20:57:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle