Hopp til hovedinnholdet
Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg blir 18 neste sommer og lurer på noe. Har litt lyst å begynne å prøve å smake på litt alkohol, som drinker og sånn. Hvilke typer drinker med alkohol kan jeg drikke da jeg har blitt 18 år? Vin og øl vet jeg, men er det noen drinker jeg ikke kan drikke som har sprit som innhold? Hva er forskjellen på alkohol og sprit, og hvordan er jeg sikker på hva jeg faktisk kan få lov til å drikke. Kanskje jeg kan få noen eksempler på drikker og drinker som er tillat å drikke når man er 18+ år? Vil aldri drikke meg full eller for mye, er egentlig veldig i mot alkohol og drikking, men det er jo litt artig å få smaken på det og at man har blitt 18 år. Takk for svar på forhånd. :)

SVAR

Besvart 10.09.2019 12:47:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
account_circle