SVAR
Besvart 15.10.2019 11:29:02
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Kompisen din er myndig, og bestemmer over sitt eget liv. Hvis han skal ha hjelp, må han be om dette selv. Det finnes rusbehandling for unge voksne/ungdom, ja. Hvis din kompis vil motta slik hjelp, trenger han en henvisning fra lege eller ruskonsulent i kommunen.
Om han ønsker å slutte å drikke, setter han nok pris på å ha venner som ikke drikker sammen med han. Å være en venn han kan finne på alkoholfrie aktiviteter sammen med, kan være god hjelp.
Det finnes måter å ta bekymringen opp på som øker sjansen for at det blir en god og fruktbar samtale. Her finner du noen enkle råd og tips om hvordan du kan ha en bekymringsamtale, og hvem du eventuelt kan få hjelp av. Du kan også vurdere om du vil ta direkte kontakt med oss på chat eller telefon for å snakke mer om situasjonen.
Husk at det ikke er ditt ansvar å få ham til å moderere seg/slutte å drikke, men du har naturligvis lov til å uttrykke din bekymring.
Les mer på RUStelefonen sine sider "Kompis som ruser seg: Hvordan motivere til å slutte?"
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.
Les mer
attach_file
Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?
Les mer