Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal på fest i helga og er veldig usikker på om jeg skal drikke.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, flere i vennegjengen har begynt å drikke nå. Er invitert på en bursdag/fest i helgen med mine nærmeste venner og noen andre. Det skal være alkhol, jeg har smakt en slurk før fordi jeg var nysgjerrig på hvordan det smakte. Senere angret jeg veldig fordi det ble sprett rykter om at jeg drakk, og gjorde en stor greie ut av det. Det å ta en slurk er vel ikke å drikke? Eller jo kanskje. Uansett, jeg er veldig usikker på hva jeg vil. Vil jeg drikke? Eller ikke. Ja, jeg vil nok drikke fordi jeg er nysgjerrig, men samvittigheten min tror jeg ikke klarer det. Føler det rette er å droppe å drikke, men føler jeg går glipp av noe. Har jo lyst til å smake jeg og. Jeg føler absolutt ikke på noe press om å drikke, nesten mer press om å ikke drikke. Fordi når jeg tok en slurk var alle sånn: hvorfor drakk du? Hvorfor drikker dere?? Jeg er veldig usikker på hva jeg vil, og tror kanskje jeg kommer til å angre hvis jeg drikker, men samtidig angre hvis jeg ikke drikker.

SVAR

Besvart 12.01.2020 15:59:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle