Hopp til hovedinnholdet

Hvordan snakke med en venninne som driver med drikkepress?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har aldri vært på fest før, men skulle egt i dag. Jeg fikk mensen, og orket ikke likevel, og det skrev jeg på privat melding til en som også skulle på festen. Hun svarte med å prøve å overbevise meg, og jeg (gjentatte ganger) svarer nei på alt fordi jeg ikke vil feste. Til slutt skriver jeg om de blir sur om jeg ikke kommer. Og da svarer hun at hun blir litt irritert. Da skriver jeg tilbake at jeg ikke trodde at hun var typen til å drive med drikkepress og at de må respektere meg og mine valg. Da trekke hun seg tilbake og skriver at det er greit at jeg ikke kommer. Det er bestevenninna mi, og nå har jeg jo bevis på at hun henger i det «gale miljøet» etter at vi begynte på vgs. Skal på skolen neste uke, og jeg må innrømme at jeg gruer meg til å se dem igjen. Det føles som jeg har mistet henne som venn, og det var ikke med en krangel at jeg ville avslutte dette skoleåret. Tips til hvordan man skal takle dette, og hva jeg burde si neste gang vi treffes på skolen?

SVAR

Besvart 04.06.2020 13:58:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Noen å snakke med om drikkepress

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

 

Les mer
attach_file

Blitt uvenner? Slik ordner du opp

Blir du behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

 

Les mer
account_circle