Hopp til hovedinnholdet

Skader alkoholen hjernen og er skaden permanent?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 16 og blir 17år dette året. forleden drakk jeg 50cl tiktak 20%, en shot champagne og 3 shots med 21%, og bare en liten smak på vodka rundt 37%. Det er første gang jeg har drukket, også veier jeg mer enn gjennomsnittet. (Bare slik at dere har noe informasjon å gå på). Spørsmålet mitt er: Alkohol påvirker hjernen, men i hvilken grad? Skader alkoholen hjernen og hvis, er den skaden da permanent? Har hørt over lengre tid så er alkohol skadelig (hvis du drikker daglig), men gjelder dette også på kortsikt hvis man har drukket mye? Jeg har også hørt og lest at oss tenåringer ikke burde rote oss bort i/drikke alkohol pga at hjernen vår er under utvikling, men hvilken påvirkning har alkohol for oss tenåringer når hjernen vår er under utvikling, betyr dette at alkohol er mer skadelig for oss? Og hvilke konsekvenser har alkohol for oss, vil vår hukommelse bli dårligere eller er det bare der og da? Hva er ulempene med alkohol kort oppsummert. Hilsen en nysgjerrig tenåring.

SVAR

Besvart 06.07.2020 12:08:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
account_circle