Hopp til hovedinnholdet

Tror dere at hjernen min kan være skadet permanent?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg drakk for første gang. Jeg fikk i meg en del alkohol, 50cl tiktak, litt champagne, smakbit på vodka og 3shots med tiktak, når jeg tenker tilbake på det synes jeg det var altfor mye til å være første gang. Jeg fikk rundt 1,5 - 2 i promille ca, jeg kastet opp en del ganger og ble værende på do i ca 2 timer. Jeg fikk ikke blackout, jeg husker det jeg gjorde og ikke gjorde. Jeg er redd for at hukommelsen min er svekket på langsikt, eller at noe i hjernen eller i kroppen er skadet permanent (mest redd for hjernen). Jeg har ganske god hukommelse fra før, så jeg blir ofte paranoid hvis jeg tenker på at alkohol kan være problemet i at jeg ikke husker visse ting sånn for eksempel et minne for en del år siden der alkoholen sikkert ikke er problemet, men tanke på at det kan være det tar livet av meg. Jeg har ikke funnet mye på påvirkningen av mye drikking på kort tid annet enn at hjernen eller kroppen kan være skadet eller ikke. Tror dere at hjernen min kan være skadet permanent?

SVAR

Besvart 14.07.2020 14:12:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Drikker du alkohol?

Ungdom under 18 år drikker mindre alkohol enn før (forskning.no). Tror du dette stemmer? I artikkelen Hvorfor drikker man? kan du lese om grunner til at ungdom drikker. Drikker DU?

Les mer
attach_file

Småbrisen eller dritings?

Hvor går grensen din?
Husk å ta vare på venner som har drukket for mye.

Les mer
account_circle